loading
close
Loading.. new window reload

Waarbij geschikt ?

Het autonome zenuwstelsel kan zich snel en gemakkelijk aanpassen en zorgt ervoor dat je in balans blijft, ook wanneer je stress ervaart.
Wanneer deze flexibiliteit afwezig is kan dit leiden tot somatische en psychologische aandoeningen.

Meerdere studies hebben aangetoond dat patiƫnten met een depressie of een angststoornis een verlaagd de hartritme variabiliteit hebben in vergelijking met gezonde personen.
Dit wil dus zeggen dat hun autonome zenuwstelsel niet flexibel meer is en dat zij continu in een staat van sympathische activiteit verkeren.
Deze groep patiƫnten is erg gebaat bij hartcoherentie training.

Naast verbeteringen bij depressie, diverse angststoornissen en slaapproblemen heeft het consequent volgen van de hartcoherentie training ook geresulteerd in verbeteringen bij onder meer vermoeidheidsklachten, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, chronische boosheidgevoelens, migraine, astma, hartkloppingen en leerstoornissen.

Voorkom erger en ga stress te lijf met HartCoherentie NH!

 

 

 

 

 

Wilco van HartCoherentie NH heeft mij laten zien hoe je hart (en je hele lichaam) reageert op situaties van rust en van stress. Dankzij de gemakkelijk toepasbare oefeningen kreeg ik dat steeds meer onder controle. Mijn klachten verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik doe de oefeningen nu minimaal een maal per dag en bijvoorbeeld nog een keer extra bij een  moeilijke bespreking of lastige klus. Die paar minuten per keer geven mij zoveel ruimte, energie en oplossend vermogen.

 Mijn probleem is eigenlijk het probleem van de huidige samenleving. Ik heb inmiddels ook een training met het personeel gevolgd en de sfeer op kantoor verbeterde direct. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen. Ook als ik kijk naar de toekomst en we minder doorstroming krijgen van jonge medewerkers. Dan is het helemaal van belang je werknemers zo fit mogelijk te houden. In geld durf ik het niet eens uit te drukken wat het kost als een werknemer verzuimt.”