loading
close
Loading.. new window reload

Hoe werkt het ?

 

Op een simpele manier kunnen wij inzichtelijk maken wat stress met u doet en hoe u dit herkent.

Hiervoor gebruiken we ondermeer biofeedback apparatuur. Deze apparatuur maakt inzichtelijk wat de lichamelijke effecten zijn van stress. Dit is meetbaar en met dit programma eenvoudig af te lezen.

Door middel van veelvuldig wetenschappelijk bewezen oefeningen leert u stress reguleren en zelfs weer positief te gebruiken. Deze hartocherentie oefeningen zijn simpel, praktisch toepasbaar, kortdurend en geven snel resultaat. Hierdoor werken we ook gelijkertijd met het autonome zenuwstelsel en leert u dit door middel van oefeningen positief te beinvloeden.

Tevens maken wij gebruik van de StressEraser. Dit is een klein, handzaam en zeer nauwkeurig mobiel biofeedback apparaat. Het helpt je ondermeer  weer te leren op een juiste manier te ademen. Mede daardoor verminder je gemakkelijk je dagelijkse stress en neemt gelijkertijd je stressbestendigheid toe.

Het programma is ondermeer gebaseerd op jarenlang onderzoek van het HeartMath Institute gevestigd in Californie USA.

HartCoherentie NH begeleid mensen zowel individueel als in groepen met het weer leren herkennen van functionele en niet functionele stress. Met specifieke oefeningen, vaak ook persoonlijk afgestemd, leert men weer om te gaan met stress.

De oefeningen zijn gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat met name de hersenen worden beïnvloed door het hart.  Lang is gedacht dat het andersom was!

Het is inmiddels vele malen wetenschappelijk bewezen, dat er een verband tussen het hartritme en de mentale, emotionele en fysiologische verschijnselen in het lichaam bestaat. Via bio-feedback apparatuur ontvang je onmiddellijk een objectieve feedback van je innerlijke staat. Op deze wijze is heel mooi te volgen hoe gedachten en gevoelens uw hartritme beïnvloeden en welke effecten de toepassing van de Hartcoherentie technieken op u kunnen hebben.


Autonome zenuwstel

Uit veel onderzoek is gebleken dat het autonome zenuwstelsel een bijzonder grote rol speelt bij stress en stressgerelateerde gezondheidsproblemen. 

Het autonome zenuwstelsel kent een drietal standen:
-  de veilige stand
-  de vlucht of vechtstrand
-  de mobilisatiestand

Deze standen van het autonome zenuwstelsel zijn te veranderen door middel van bijvoorbeeld kauwen en slikken (emotie-eters!), ademhaling en hartritme.

Door hartcoherentie leer je het hartritme te beïnvloeden. Hierdoor is het mogelijk heel simpel en op een natuurlijke manier het autonome zenuwstelsel in een veilige stand te brengen. Gelijkertijd wordt het stress niveau snel en eenvoudig omlaag gebracht.